Franskt kryddbröd (Pain d épice)
1 dl honung
0,5 dl råsocker
1,5 dl vispgrädde
1 msk brödkryddor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
10 st torkade aprikoser
1 dl pumpakärnor
1 dl valnötter
2 dl vetemjöl
1 tsk flingsalt
2 tsk bikarbonat
Smör och mandelspån till formen
1. Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor i en kastrull. Låt svalna.
2. Hacka aprikoserna och blanda med pumpakärnor, valnötter, vetemjöl, flingsalt och bikarbonat.
3. Blanda de torra ingredienserna med den avsvalnade vätskan.
4. Smörj en sockerkaksform eller avlång bakform och bröa med mandelspån. Klicka i degen i formen.
5. Grädda i 150 grader i 40-50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar