Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 28 januari 2013

Hallongrottor

Klassiska spröda och goda småkakor som lätt blir en favorit på kakfatet.

Hallongrottor (ca 20 st)
4 dl vetemjöl
1 dl maizena
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
200 g smör
ca 1 dl hallonsylt

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret i bitar och blanda snabbt ihop degen i en matberedare eller genom att nypa ihop den med fingrarna.
2. Rulla degen till en längd och låt den vila i kylen i ca 20 minuter.
3. Skär degen i bitar. Rulla små bollar av bitarna och tryck en grop i varje boll med ett mjölat finger.
4. Lägg kakorna i pappersformar och klicka i sylt i groparna.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader 10-15 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar