Jordärtskockssoppa med parmachips (4 portioner)
500 g jordärtskockor
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
Salt
Svartpeppar
Timjankvistar till garnering
1. Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar.
2. Finhacka vitlöken.
3. Fräs skockor, potatis och vitlök i smöret i en tjockbottnad kastrull.
4. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Rör om och låt koka i ca 15 minuter tills allt är mjukt.
5. Mixa soppan i matberedare eller med en stavmixer.
6. Rör i grädden och värm upp soppan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med timjankvistar och parmachips.
Parmachips: Lägg 4 skivor parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen i 150 grader 5-10 minuter. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar