I år inleddes nyårsmiddagen med en sagolikt god jordärtskockssoppa. Det här receptet kommer att lagas många fler gånger här hemma kan jag lova. De salta och knapriga parmachipsen gör rätten extra god och festlig!
Jordärtskockssoppa med parmachips (4 portioner)
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
Salt
Svartpeppar
Timjankvistar till garnering
1. Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar.
2. Finhacka vitlöken.
3. Fräs skockor, potatis och vitlök i smöret i en tjockbottnad kastrull.
4. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Rör om och låt koka i ca 15 minuter tills allt är mjukt.
5. Mixa soppan i matberedare eller med en stavmixer.
6. Rör i grädden och värm upp soppan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med timjankvistar och parmachips.
Parmachips: Lägg 4 skivor parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen i 150 grader 5-10 minuter. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar