Mjuk lingonpepparkaka
100 g smör
2 dl strösocker
1 dl filmjölk
1 dl lingonsylt
1 dl lingonsylt
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk kardemumma
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt filmjölk, lingonsylt, kryddor och bikarbonat. Blanda till en jämn smet.
3. Tillsätt det smälta smöret växelvis med mjölet och blanda försiktigt ihop smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
5. Grädda i 175 grader 50-60 minuter. Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den på ett fat. Låt kakan svalna under formen. Pudra gärna florsocker över innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar