Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 9 januari 2012

Muffinsfrallor

Jag fick en muffinsplåt i julklapp och invigde den genom att baka frukostbröd. Jag använde mitt favoritrecept på frallor men istället för att baka ut dem till bullar klickade jag ner degen i muffinsformen. Resultatet blev enkla, goda och snygga portionsbröd!

Muffinsfrallor (9 st)
25 g jäst
1 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
1/4 dl olja
1/2 tsk salt
1/4 dl sirap
2 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt
ca 2 dl vetemjöl
Solroskärnor till garnering

1. Värm vätskan till 37 grader.
2. Lös upp jästen i en bunke med lite av degspadet.
3. Tillsätt resten av degspadet och övriga ingredienser. Degen får gärna vara lite lös om du ska baka i muffinsform.
4. Arbeta degen smidig.
5. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.
6. Smörj en muffinsplåt med lite olja.
7. Klicka ut den lösa degen i muffinsformarna. Strö över solroskärnor.
8. Låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
9. Grädda i 225 grader ca 10 minuter.

1 kommentar:

  1. Wow kan du använda plåten till det också! Toppen!

    SvaraRadera