Fudge har en härlig konsistens, god smak och smälter nästan i munnen. En av mina julgodisfavoriter!
Mörk chokladfudge
30 g smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
1. Smörj en form. Förbered ett kallt vattenbad genom att fylla diskhon med kallt vatten.
2. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp över låg värme under omrörning tills allt socker lösts upp.
3. Öka värmen något och låt blandningen koka till 113 grader. Ta bort kastrullen från värmen och doppa ner den i vattenbadet i ca 5 sekunder för att kokningen ska avstanna.
4. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna till 49 grader.
5. Vispa fudgen kraftigt med elvisp tills den börjar förlora sin glans, ca 10 minuter.
6. Tryck ner fudgen jämnt i formen. Ställ kallt tills den stelnar och skär sedan i små rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar