Nyårsmiddagen inleddes med gratinerade havskräftor till förrätt. Erik stod för tillagningen och det är sällan han misslyckas i köket, den här gången glänste han till och med lite extra :) Kryddsmöret med örter var otroligt gott och man ville inte gå miste om en enda liten del av havskräftan. En bra start på en fantastisk middag!
Gratinerade havskräftor
8 havskräftor, råa
Kryddsmör:
250 g smör
8 vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk basilika
2 msk hackad färsk timjan
2 dl finklippt färsk dill
2 msk pressad citron
Salt och vitpeppar
Dillkvistar till garnering
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Dela kräftorna och ta bort magsäck och tarm. Lägg dem med köttsidan upp i en ugnsfast form.
3. Pressa vitlöksklyftorna. Blanda ner pressad vitlök, örtkryddor och citronsaft i smöret. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred kryddsmöret över kräftorna och gratinera i 250 grader 5-7 minuter.
5. Garnera med dillkvistar.
Servera med baguette med vitlökssmör, limeaioli och gärna ett glas champagne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar