Chokladkolasnittar är mina nya favoritkakor. Ofta äts det mesta upp direkt från plåten eftersom de är så goda varma och nybakade, men jag ser till att alltid ha några kakor i frysen som jag kan ta upp och njuta av när chokladbegäret sätter in och kakmonstret kryper fram. Snittarna har en djup chokladsmak, är härligt mjuksega i mitten och lite knapriga på kanterna.
Chokladkolasnittar (ca 25 st)
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 1/2 msk kakao
2 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat (kan ersättas med 1 tsk bakpulver)
1 tsk vaniljsocker
1. Vispa smör, socker och sirap poröst med elvisp.
2. Sikta ner kakao, mjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Blanda ordentligt.
3. Dela degen i 2 delar och rulla ut till längder, lika långa som plåten. Platta till längderna lite.
4. Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar