God och värmande tomatsoppa i vårrusket. Vill man ha den matigare kan man låta lite pasta koka med i soppan. Annars är den god som den är med ett gott bröd till!
Tomatsoppa
1 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk basilika
1/2 msk timjan
1/2 msk oregano
400 g krossade tomater
1 tsk socker
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
1 dl grädde eller creme fraiche
salt och peppar
1. Hacka lök och vitlök. Fräs mjuka i oljan i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser utom grädde, salt och peppar. Låt soppan småkoka i ca 15 minuter.
2. Mixa soppan om du vill ha den slät (jag har ingen mixer och tycker att den är god utan att mixas).
3. Rör i grädde eller creme fraiche och låt soppan koka upp. Späd eventuellt med mer vatten om du vill ha soppan tunnare. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar