En riktigt god och mättande pannkaka. Det går bra att blanda baconet direkt i smeten om man vill men jag föredrar att servera det knaperstekt vid sidan om.
Rotfruktspannkaka
2 ägg
4 dl mjölk
1 dl vatten
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
4 potatisar
2 morötter
1 paket bacon
1. Vispa ihop ägg, 1 dl av mjölken, vatten och salt. Tillsätt mjölet och vispa smeten slät. Vispa ner resten av mjölken.
2. Skala och riv potatis och morötter grovt. Blanda ner rotfrukterna i smeten.
3. Häll smeten i en smord ugnsfast form, ca 20x30 cm.
4. Grädda i 250 graders ugnsvärme ca 30 minuter.
5. Knaperstek baconet i en stekpanna.
Servera med lingonsylt, gräddfil och knäckebröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar