En ny kycklingfavorit med fantastiska smaker!
Sweet chili chicken (6 portioner)
6 kycklingfiléer
2 paket bacon
2 gula lökar
6 färska champinjoner
5 dl creme fraiche
1 dl grädde
2-3 msk sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
2 tsk balsamvinäger
1 tsk torkad oregano
Salt, svartpeppar
1. Strimla kycklingfiléerna. Bryn dem, salta och peppra och lägg i en smord ugnsfast form.
2. Skär baconet i bitar och knaperstek det. Strö bitarna över kycklingen i formen.
3. Hacka löken och skiva champinjonerna. Stek lätt i stekpannan och blanda med kyckling och bacon.
4. Blanda creme fraiche, grädde, sweet chilisås, pressade vitlöksklyftor, kycklingfond, balsamvinäger och oregano i stekpannan och låt koka upp. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll den över kycklingblandningen i ugnsformen.
5. Gratinera i 225 graders ugnsvärme 15-20 minuter.
Servera med ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar