I lördags var det schlagermys med Erik, Eva och Martina här hemma. Vi lagade pizza, alltid lika gott!
Pizza (2 plåtar)
Botten:
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
Tomatsås:
500 g krossade tomater
1 msk flytande honung eller socker
1 tsk vitvinsvinäger
Salt
Oregano
Fyllning:
Rökt skinka
Gul lök
Färska champinjoner
Cocktailtomater
Zucchini
Ananas
Banan
Pizzakrydda, svartpeppar
Rucola
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna till pizzadegen och knåda den ordentligt tills den är elastisk. Jäs under bakduk i ca 45 minuter.
2. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt honung och vinäger. Låt småkoka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och oregano. Låt svalna.
3. Dela den jästa degen i 2 delar och kavla ut dem till tunna bottnar. Lägg över på plåtar med bakplåtspapper.
4. Bred på den avsvalnade tomatsåsen på pizzabottnarna. Lägg på önskad fyllning. Krydda.
5. Grädda i 250 grader ca 20 minuter. Strö över rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar