Fisksoppa med saffran
1 gul lök
1 msk olja
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
6 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 msk hummerfond
Broccoli
Broccoli
1/2 paket saffran
1/2 msk citronsaft
2 dl grädde
400 g vit fiskfilé
10 cocktailtomater
Salt och svartpeppar
1. Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna. Fräs lök och morot i oljan i en kastrull i några minuter. Tillsätt cayennepeppar, paprikapulver och tomatpuré och låt fräsa med i någon minut.
2. Häll på vatten, buljongtärning och fond och låt koka i 10-15 minuter.
3. Tillsätt broccoli i bitar, saffran, citronsaft och grädde. Koka i ytterligare 5 minuter.
4. Skär fisken i bitar och lägg i den samt halverade cocktailtomater. Låt sjuda tills fisken är klar, 5-10 minuter.
5. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft.
1. Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna. Fräs lök och morot i oljan i en kastrull i några minuter. Tillsätt cayennepeppar, paprikapulver och tomatpuré och låt fräsa med i någon minut.
2. Häll på vatten, buljongtärning och fond och låt koka i 10-15 minuter.
3. Tillsätt broccoli i bitar, saffran, citronsaft och grädde. Koka i ytterligare 5 minuter.
4. Skär fisken i bitar och lägg i den samt halverade cocktailtomater. Låt sjuda tills fisken är klar, 5-10 minuter.
5. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar