I jultider vill jag att allt ska smaka så mycket jul som möjligt och just kladdkaka är ett bakverk som passar mycket bra att smaksätta med julkryddor. Den här pepparkakskladdkakan skulle jag dock inte ha några problem att äta året runt.
Pepparkakskladdkaka
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 msk ljus sirap
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk kardemumma
1 krm salt
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ihop ägg, strösocker och farinsocker.
3. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
5. Grädda i 175 grader 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna.
Pudra eventuellt florsocker över kakan vid servering och servera med vispad grädde och gärna mandarinklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar