Pepparkakskladdkaka

2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 msk ljus sirap
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk kardemumma
1 krm salt
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ihop ägg, strösocker och farinsocker.
3. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
4. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
5. Grädda i 175 grader 15-20 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna.
Pudra eventuellt florsocker över kakan vid servering och servera med vispad grädde och gärna mandarinklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar