Lite sega och goda havrekakor där tranbär och vit choklad ger både syrlighet och sötma.
Havrekakor med tranbär och vit choklad (ca 20 st)
150 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
6 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl torkade tranbär, hackade
50 g vit choklad, hackad
Ev. vatten
1. Rör eller vispa ihop smör, socker och ägg.
2. Blanda ner övriga ingredienser. Om degen känns torr, tillsätt vatten tills den blir smidig.
3. Forma degen till bollar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till något.
4. Grädda i 175 grader ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar