Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

fredag 24 januari 2014

Min mustiga limpa med filmjölk och soja

Smakrik och saftig limpa där filmjölk och soja ger en mustig, fyllig och lite syrlig god smak.

Min mustiga limpa

25 g jäst
3 dl filmjölk
1/4 dl rapsolja
2 msk mörk sirap
1/2 tsk salt
1 tsk kinesisk soja
1 msk farinsocker
1 dl havrekli
2 dl havregryn
1 dl fullkornsdinkel
3 dl rågsikt
ca 1 dl vetemjöl

1. Värm filmjölken till max 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med filmjölken. Tillsätt övriga ingredienser, vetemjölet lite i taget, och arbeta degen tills den blir smidig men ganska lös.
2. Låt jäsa under bakduk i minst 50 minuter, gärna längre för en djupare smak.
3. Knåda ner degen i bunken och lägg den i en smord brödform.
4. Jäs övertäckt i ca 30 minuter.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30-40 minuter. Täck med aluminiumfolie om skorpan börjar bli för mörk.
6. Låt svalna på galler under bakduk. Låt gärna limpan vila ett dygn innan du skär upp den, så mognar smakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar