Glasstårta
8 maränger
2 ägg
1 msk strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 burk (200 g) Nutella
1. Separera äggen i gulor och vitor.
2. Blanda gulan med 1/2 msk socker och vispa luftigt.
3. Blanda vitan med 1/2 msk socker och vispa hårt.
4. Vispa grädden.
5. Blanda ihop äggblandningarna med grädden.
6. Krossa marängerna grovt och blanda ner i gräddblandningen.
7. Värm nutellan i mikro eller vattenbad tills det blir rinnande. Rör försiktigt ner den i smeten så att det blir randigt. Rör inte för mycket.
8. Lägg marängbottnen i botten på en form med löstagbar kant. Häll på nutellasmeten.
9. Låt stå minst 4 timmar i frysen, gärna längre. Tina en stund innan servering.
Krossade digestivekex är gott att smula över vid servering!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar