Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 13 mars 2013

Ugnsbakad fisk med kapris och tomater

Enkel fiskrätt där kapris piffar upp såsen.

Ugnsbakad fisk med kapris och tomater (4 portioner)
500 g torskfilé eller annan vit fisk
250 g halverade körsbärstomater
3 msk kapris (minst!)
4 fint hackade salladslökar (eller en purjolök)
1 1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

1. Lägg fisken i en ugnsfast form med tomater, kapris och lök runt om.
2. Salta, peppra och häll över grädden och mjölken. Smula över buljongtärningen.
3. Ugnsbaka i 200 graders ugnsvärme ca 20 minuter (längre om fisken är fryst). Ös eventuellt fisken med såsen efter halva tiden.
Servera med pressad potatis eller ris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar