Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 13 mars 2013

Kolapaj med lingon och kanel

Syrliga lingon och söt kola är en perfekt kombination i den här utsökta dessertpajen från kokboken "Vilt med Salming". Tack mamma och Lars för fina och goda lingon!

Kolapaj med lingon och kanel
125 g smör
2 msk råsocker
3 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk kallt vatten

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk mald kanel
3 dl lingon

1. Hacka samman smör, råsocker och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. 
2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
3. Grädda pajskalet i 225 grader ca 12 minuter tills det får lite färg. 
4. Häll grädde, råsocker, sirap och kanel i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda på svag värme ca 15 minuter tills det tjocknar. 
5. Vänd i lingonen. Fördela kolan i pajskalet. Låt stå kallt i minst 30 minuter innan servering. 
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar