Kolapaj med lingon och kanel
125 g smör
2 msk råsocker
1 ägg
1 msk kallt vatten
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl råsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk mald kanel
3 dl lingon
1. Hacka samman smör, råsocker och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda pajskalet i 225 grader ca 12 minuter tills det får lite färg.
4. Häll grädde, råsocker, sirap och kanel i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda på svag värme ca 15 minuter tills det tjocknar.
5. Vänd i lingonen. Fördela kolan i pajskalet. Låt stå kallt i minst 30 minuter innan servering.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar