För tillfället är jag inne på kalljäst bröd, eftersom jag gillar den mustiga smaken och att brödet blir så luftigt och lite segt, nästan som surdegsbröd. Nackdelen är att man måste planera och ha tålamod, men den som väntar på något gott..
Christers frukostbröd
3 dl kallt vatten
1/4 paket jäst (12,5 g)
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl havregryn
ca 6 dl vetemjöl
1. Rör ner jästen i det kalla vattnet. Blanda ner salt och olja, därefter havregryn och lite i taget av mjölet tills degen släpper bunken.
2. Smörj en avlång bakform och lägg i degen, den behöver inte formas.
3. Täck formen med plastfolie och låt den stå i kylskåpet i minst 6 timmar.
4. Ta ut formen och ta av folien. Ställ in formen i kall ugn och sätt värmen på 200 grader. Brödet är klart efter ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar