Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

fredag 5 april 2013

Mammas hasselnötsbröd

Gott bröd med hasselnötter som jag helst äter nybakat med smör och flingsalt. Har man inte det specifika mjölet hemma kan man byta ut det mot andra sorter, t ex en blandning av havregryn, grahamsmjöl, dinkel, rågsikt och vetemjöl.

Mammas hasselnötsbröd
25 g jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten
1/4 dl matolja
1 msk ljus brödsirap
1 tsk salt
6 dl matbrödsmjöl, 4 sädesslag
100 g hasselnötter

1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt matolja, sirap, salt och mjöl. Ta undan 1 dl nötter och tillsätt resten i degen. Blanda till en smidig deg.
2. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
3. Knåda degen lätt, forma och lägg i en smord bakform. Tryck ner nötterna i brödet.
4. Jäs under bakduk i 20 minuter. Pensla med vatten och strö över lite flingsalt.
5. Värm ugnen till 250 grader, ställ in brödet och sänk direkt värmen till 200 grader. Grädda i 25 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar