Prinsessbakelser
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Fyllning:
2 dl drottningsylt
2 dl vaniljkräm
Garnering:
Vispgrädde
Rosa marsipan
Florsocker
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken.
2. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
3. Grädda i 250 grader ca 5 minuter.
4. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Pensla det med kallt vatten om det är svårt att få det att lossna.
5. Bred genast på sylten och ovanpå sylten vaniljkrämen. Rulla ihop rulltårtan från kortsidan för att få stora skivor. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna.
6. Skär rulltårtan i tjocka bitar. Lägg dem med snittytan uppåt. Vispa grädden fast och klicka ut den ovanpå och runtom rulltårtsbitarna.
7. Kavla ut marsipanen tunt och täck bakelserna med den. Gör marsipanrosor och dekorera bakelserna med. Pudra över florsocker.
Mums :-) Fin blogg du har!
SvaraRadera