Den här soppan är både matig, värmande och god. Den går att variera efter eget tycke och smak och är perfekt för gamla rester. I originalreceptet ska det vara fläsk i soppan men korv, bacon och köttfärs är också jättegott. Jag slängde också i spenat, majs och broccoli i min soppa och kryddade extra med paprikapulver, pepparrot och oregano. En skvätt chilisås ger lite extra hetta till soppan.
Pastasoppa (4 portioner)
200 g rimmat fläsk eller bogfläsk
2 gula lökar
3 morötter
1 liter hönsbuljong
2 dl pasta
3 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika
1 krm svartpeppar
1/2 dl färska örtkryddor
2 dl creme fraiche
1. Skär fläsk, lök och morötter i bitar och fräs i smör i en gryta.
2. Häll på buljongen och låt det koka upp.
3. Lägg i pastan och krydda med tomatpuré, basilika och peppar. Låt soppan koka i ca 10 minuter.
4. Rör ner örterna och 1 dl creme fraiche.
Servera soppan med en klick creme fraiche och bröd.
Yes, du la ut receptet! Tack!
SvaraRadera