Nu har jag hittat receptet på världens godaste chokladbiskvier! De smakar som de man köper på konditori, men är till och med lite godare. Den mjuka smörkrämen under chokladtäcket är gudomlig. Om jag hade haft en mandelkvarn hade jag gjort mandelmassan själv men tills vidare får jag hålla till godo med den köpta varianten, den ger också härligt sega mandelbottnar.
Chokladbiskvier (ca 10 st)
150 g mandelmassa
1/2 äggvita
Fyllning:
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
ca 1 msk kakao
Topping:
150 g mörk choklad
1 msk kokosfett
1. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan. Blanda till en jämn och ganska tjock smet. Spritsa eller bred ut runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 10 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt svalna lite innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.
2. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Sikta ner kakao tills önskad färg uppnås. Blanda till en jämn kräm.
3. Bred smörkrämen toppigt på mandelbottnarna. Ställ kallt i ca 30 minuter.
4. Smält chokladen till toppingen och rör i kokosfettet. Det ger en blankare och finare choklad. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar