De här pepparkakorna går blixtsnabbt att göra eftersom degen inte behöver kavlas. Degen går dessutom att frysa och kan plockas fram, skivas upp och gräddas efter behov. Perfekt i julstressen!
Skurna franska pepparkakor (ca 60 st)
2 dl (125 g) sötmandel
200 g margarin eller smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
ca 6 dl vetemjöl
1. Hacka mandeln grovt.
2. Rör matfettet mjukt och blanda i resterande ingredienser. Arbeta ihop till en smidig deg.
3. Dela degen i 2 delar och forma dem till tjocka rullar. Platta eventuellt till rullarna så att de får en rektangulär form.
4. Linda in rullarna var för sig i plastfolie och lägg kallt i några timmar eller till följande dag. De går även bra att frysa.
5. Ta fram degrullarna och skär i tunna skivor med en vass kniv. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda i 175 grader ca 12 minuter. Håll koll i ugnen, tiden varierar beroende på hur tunna pepparkakorna är!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar