Saffransbullar med vit choklad (ca 30 st)
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
1 g saffran (2 kuvert)
1 sockerbit
250 g kesella
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vit sirap
1 ägg
ca 17 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g hackad vit choklad
mandelmassa
Pensling:
1 ägg
Pärlsocker
Fyllning:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g hackad vit choklad
mandelmassa
Pensling:
1 ägg
Pärlsocker
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och låt bli fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resterande degspad. Mortla saffran med en sockerbit till ett fint pulver. Tillsätt det samt övriga ingredienser, mjölet lite i taget, och arbeta degen smidig.
2. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, 45-60 minuter.
3. Arbeta ner degen i bunken och ta upp den på mjölat bakbord. Knåda degen smidig, tillsätt eventuellt mer mjöl. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Rör smör och socker smidigt och bred blandningen över rektanglarna. Strö över hackad vit choklad och riv över lite mandelmassa. Rulla ihop från långsidan och skär i skivor. Lägg i bullformar med snittytan uppåt.
4. Låt jäsa i 30-45 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
5. Grädda i 200 grader 10-15 minuter.
Ja jag viiiiiiiiill få en ny favorit!!!!
SvaraRadera