Blåbärsbullar
1 sats vetedeg (se "Kanelbullar med fördeg")
Fyllning:
75 g mjukt smör
3/4 dl strösocker eller råsocker
1/2 msk kanel
2 dl blåbär
2 msk florsocker
2 msk majsstärkelse
1 ägg
Pärlsocker eller mandelspån
1. Gör vetedegen enligt receptet.
2. Blanda smör, socker och kanel till en krämig fyllning.
3. Kavla ut degen till en stor rektangulär platta, ca 1 cm tjock.
4. Bred ut smörkrämen över degen.
5. Blanda blåbären med florsocker och majsstärkelse i en skål.
6. Strö bären över degen och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg skivorna i bullformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
7. Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek i ca 60 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller mandelspån.
9. Grädda bullarna i 225 grader ca 10 minuter.
Blåbärsbullar till höger |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar