Chokladbiskvier (ca 16 st)
150 g mandelmassa
1/2 äggvita
Fyllning:
2 dl marsánkräm
150 g smör
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao
Garnering:
200 g mörk choklad
25 g kokosfett eller 1 msk olja
1. Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet. Bred eller spritsa ut smeten till runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
2. Grädda i 175 grader ca 10 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna. Lossa kakorna från plåten och låt kallna på galler.
3. Rör smöret mjukt och smidigt. Tillsätt lite i taget av marsánkrämen. Blanda i vanilj. och florsocker samt siktad kakao. Rör smörkrämen smidig.
4. Bred chokladsmörkrämen lite toppigt på undersidan av biskvibottnarna. Ställ dem kallt minst 30 minuter.
5. Smält chokladen tillsammans med fettet och låt svalna något. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar