Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

torsdag 28 april 2011

Tunnbröd i stekpanna

Det här brödet är mitt favoritbröd just nu. Det är perfekt när man vill ha något som går snabbt och är lätt att baka. Tunnbröd är alltid gott men helst ska det avnjutas nybakat och varmt!

Tunnbröd i stekpanna
5 dl mjölk
25 g jäst
1/2 dl rapsolja (eller 50 g margarin)
1/2 tsk salt
2 msk sirap
1/2 tsk hjorthornssalt
1 dl havregryn
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
5 dl vetemjöl

1. Värm mjölken till 37 grader. (Om margarin används: smält margarinet, häll på mjölken och värm till 37 grader).
2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken. Tillsätt olja, salt, sirap, hjorthornssalt, havregryn och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
3. Låt jäsa i 30 minuter.
4. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 12 delar och rulla till runda bullar som kavlas ut till tunna kakor med kruskavel.
5. Grädda kakorna i en torr stekpanna på medelvärme ca 2 minuter per sida.

2 kommentarer: