Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

lördag 2 april 2011

Tigerkaksbrownies

En jättegod och lite kladdig kaka. Färskosten ger en frisk och lite syrlig smak som går perfekt ihop med chokladen. Det här blir en succé på fikabordet!

Tigerkaksbrownies
Färskostkaka:
400 g färskost (philadelphia)
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 ägg

Chokladkaka:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

1. Färskostkaka: Rör färskost, vaniljsocker, siktat florsocker och ägg till en jämn smet. 

2. Chokladkaka: Smält smöret. Dela chokladen i bitar och lägg ner i smöret. Rör tills chokladen har smält. Vispa ihop florsocker, vaniljsocker och ägg. Häll i chokladbladningen och vispa till en jämn smet. Rör slutligen försiktigt ner mjölet. 

3. Häll 2/3 av chokladsmeten i en långpanna med bakplåtspapper och jämna ut den med en slickepott. Häll ut färskostsmeten ovanpå och avsluta med öar av chokladsmet. Gör mönster i smeten med en provsticka. 

4. Grädda i ugnen i 35-45 minuter tills smeten stelnat i mitten. Den ska inte bli torr. Låt svalna i långpannan. Skär i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar