Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

lördag 2 april 2011

Rågbullar med havre

Jag tycker om att använda havregryn i brödbak. Det ger saftiga, porösa och nyttiga bröd!

Rågbullar med havregryn
3 dl mjölk
3 dl vatten
3 dl havregryn (gärna fiberberikade)
50 g jäst
3 msk olja
3 msk brödsirap
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
10-12 dl rågsikt

1. Blanda vatten och mjölk med havregrynen och låt svälla minst 1 timme. 
2. Värm degspadet till ca 37 grader och tillsätt en liten mängd degvätska över smulad jäst. 
När jästen är upplöst tillsätter du resterande degvätska samt olja, sirap och salt. 
3. Tillsätt grahamsmjöl och rågsikt och knåda tills degen släpper bunken. 
4. Låt jäsa i ca 30 minuter.
5. Baka ut degen till bullar och låt jäsa ca 30 minuter till.
6. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader ca 10 minuter.
7. Pensla med vatten och låt kallna på galler.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar