Vi firade Eriks födelsedag med både smörgåstårta och banantårta. Smörgåstårta blir alltid godast om man lägger ihop den en eller två dagar innan den ska ätas. Garnera efter egen fantasi!
Smörgåstårta
18 skivor formfranska
Ca 2 dl mjölk
Fyllning 1:
100 g bredbar leverpastej
1 msk bostongurka
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Fyllning 2:
200 g skagenröra
1 dl creme fraiche
1 finhackat kokt ägg
Garnering:
100 g philadelphia
2 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
Rökt skinka
Prästost
Mandarinklyftor
Gurka
Cocktailtomater
Syltlök
Oliver
Vindruvor
1. Skär bort kanterna på formbrödet. Lägg ut 6 skivor på en bricka. Pensla med mjölk.
2. Rör ihop ingredienserna till fyllningarna. Bred ut ett lager av fyllning 1 på brödskivorna.
3. Lägg på ett till lager av brödskivor och pensla med mjölk.
4. Bred på fyllning 2.
5. Lägg på ytterligare ett lager brödskivor. Pensla med mjölk.
6. Rör ihop philadelphia, creme fraiche och majonnäs till garneringen och bred ett tunt lager över hela tårtan. Plasta in och låt stå kallt till nästa dag.
7. Garnera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar