1/4 paket jäst (12,5 g)
1 dl outspädd äppeljuice
2 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
2 rivna äpplen
1/2 tsk kanel
2 dl fruktmüsli
1 dl vetekli
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1. Rör ut jästen med den kalla vätskan i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en smidig deg.
2. Låt jäsa i minst 2 timmar i rumstemperatur eller över natten i kylskåp.
3. Knåda degen, forma till ett runt bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4. Låt jäsa ca 40 minuter.
5. Sätt in plåten i 250 graders ugnsvärme och släng in några isbitar på botten av ugnen. Det ger en hård skorpa på brödet. Sänk värmen till 200 grader efter 10 minuter och fortsätt grädda i 30-40 minuter till tills brödet låter ihåligt när du knackar på det.
6. Pensla brödet med hett vatten när det kommer ut ur ugnen. Låt kallna på galler.
3. Knåda degen, forma till ett runt bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4. Låt jäsa ca 40 minuter.
5. Sätt in plåten i 250 graders ugnsvärme och släng in några isbitar på botten av ugnen. Det ger en hård skorpa på brödet. Sänk värmen till 200 grader efter 10 minuter och fortsätt grädda i 30-40 minuter till tills brödet låter ihåligt när du knackar på det.
6. Pensla brödet med hett vatten när det kommer ut ur ugnen. Låt kallna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar