Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

fredag 16 november 2012

Toscakaka

Toscakaka är en klassiker på fikabordet och en av mina absoluta favoriter. En mjuk kaka med ett krispigt mandeltäcke med smak av kola.

Toscakaka
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde eller mjölk
Glasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
50 g mandelspån

1. Smält smöret till kakan och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret, det smälta smöret och vätskan. Rör till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 20-25 minuter.
5. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan.
6. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått fin färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar