Nasi goreng är en indonesisk typ av pyttipanna där basen utgörs av stekt ris. Det går i princip att använda vilka grönsaker eller rester som helst i övrigt men här är ett enkelt och gott favoritrecept.
Nasi goreng (4 portioner)
3 dl ris
300 g benfri skinka/kyckling
3 msk olja
1 msk curry
1 msk paprikapulver
3 gula lökar
5 dl vitkål i bitar
2 msk soja
1 burk ananas
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär kött, lök och vitkål i bitar och bryn i oljan i en stekpanna. Tillsätt kryddor, soja och eventuellt lite vatten och stek på svag värme tills vitkålen mjuknat, ca 10 minuter.
3. Blanda ihop med det kokta riset och ananasbitar.
Servera gärna med en kall sås av creme fraiche blandat med sweet chilisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar