Snabb lingonlimpa

1 dl filmjölk
1 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl havregryn
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl majsmjöl
2 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1. Rör ihop gräddfil, filmjölk, mjölk, sirap och lingonsylt i en bunke.
2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en lös smet.
3. Häll smeten i en smord avlång bakform.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 1 timme. Pensla brödet med ljummet vatten. Stjälp upp det på ett bakgaller och låt svalna under bakduk.
Men mums! :D Både ser och låter jättegott!
SvaraRaderaTrevlig blogg, måste utforska den vidare bland alla dina recept *älskar att laga mat* :D
Den är verkligen jättegod! Tack för din kommentar :)
RaderaHej Anneli. Den ser jätte gott ut. Kan jag baka den utan lingonsylt tror du??. Hoppas det.
SvaraRaderaTacksam för svar.
///// Vera
Hej Vera! Roligt att du hittat till min blogg! Det går bra att baka den utan lingonsylt, i så fall föreslår jag att du ökar mängden sirap till 3/4 dl för att få lite mer sötma. Personligen tycker jag att lingonsylten bidrar mycket till den goda smaken, men den blir självklart god även utan. Lycka till!
RaderaVad duktigt du e Anneli!! Tack för att du delar så fina goda recept med dej. Det blev jätte bra utan lingon!! // V //
SvaraRaderaVad bra att den blev lyckad. Kul att du uppskattar min blogg och tack för dina snälla ord!
SvaraRadera