Värmande och näringsrik gryta som passar bra i höstmörkret. Linser är en proteinrik baljväxt som innehåller mycket fibrer och mineraler. Den här linsgrytan är kryddstark samtidigt som kokosmjölken rundar av smaken. Jag gillar blandningen av alla goda kryddor, grytan är kryddig och smakrik utan att vara för stark. Gillar du starkare mat så kan du öka mängden chili.
Indisk linsgryta (4 portioner)
2 msk rapsolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd chili eller ca 1/2 tsk cayennepeppar
1 msk riven färsk ingefära eller 1/2 msk malen
1-2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk gurkmeja
1 tsk malen koriander
1 burk krossade tomater
400 ml kokosmjölk
2 hönsbuljongtärningar
1 msk mango chutney
3 dl röda linser
70 g bladspenat
1. Hetta upp oljan i en panna och fräs lök, vitlök, chili och ingefära utan att det tar färg.
2. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med någon minut under omrörning.
3. Häll i krossade tomater, kokosmjölk, buljongtärningar och mango chutney. Rör om och låt koka upp.
4. Tillsätt linserna och låt grytan sjuda ca 15 minuter under lock tills linserna är mjuka men har lite tuggmotstånd kvar.
5. Blanda ner bladspenaten. Servera med naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar