Smörgåstårta med räkfyllning (10-12 personer)
36 skivor formfranska
Mjölk
Mjölk
Fyllning:
4 dl gräddfil
2 dl creme fraiche
3 dl majonnäs
1/2 röd lök, finhackad
1 knippe färsk dill, hackad
Salt och peppar
Salt och peppar
Spackel:
200 g cream cheese
3 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
Garnering:
1 kg räkor med skal
Gurka
Cocktailtomater
Vindruvor
Ostskivor
Hårdkokta ägg
Rucola
Dillvippor
1. Skala räkorna om du använder räkor med skal. Grovhacka dem. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och låt stå kallt i minst 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Kantskär brödet och lägg ut 12 skivor på en bricka. Pensla med mjölk för en saftigare smörgåstårta.
3. Bred ut hälften av fyllningen på brödet.
4. Täck med 12 brödskivor till. Pensla med mjölk.
5. Bred på resterande fyllning.
6. Täck fyllningen med resterande 12 brödskivor.
6. Rör ihop cream cheese, creme fraiche och majonnäs och bred ut blandningen i ett tunt lager ovanpå och runt hela tårtan.
7. Fäst gurkskivor på kanterna av tårtan och garnera enligt bilden eller efter egen fantasi. Strö extra rucola på brickan runt tårtan.
Gurka
Cocktailtomater
Vindruvor
Ostskivor
Hårdkokta ägg
Rucola
Dillvippor
1. Skala räkorna om du använder räkor med skal. Grovhacka dem. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och låt stå kallt i minst 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Kantskär brödet och lägg ut 12 skivor på en bricka. Pensla med mjölk för en saftigare smörgåstårta.
3. Bred ut hälften av fyllningen på brödet.
4. Täck med 12 brödskivor till. Pensla med mjölk.
5. Bred på resterande fyllning.
6. Täck fyllningen med resterande 12 brödskivor.
6. Rör ihop cream cheese, creme fraiche och majonnäs och bred ut blandningen i ett tunt lager ovanpå och runt hela tårtan.
7. Fäst gurkskivor på kanterna av tårtan och garnera enligt bilden eller efter egen fantasi. Strö extra rucola på brickan runt tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar