Krämig och god kycklinggryta som får pepprigt sting av grön-, rosé- och svartpeppar.
Kyckling med tre sorters peppar (4 portioner)
500 g kycklingfilé
200 g champinjoner, i bitar
1 gul lök, finhackad
1 1/2 tsk hel svartpeppar
1 1/2 tsk hel grönpeppar
1 1/2 tsk hel rosépeppar
3 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soja
1/2 dl hackad persilja
1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i olja i en stekpanna.
2. Tillsätt champinjoner och lök och låt fräsa tills löken mjuknat.
3. Stöt de olika pepparsorterna tillsammans i en mortel.
4. Rör ner creme fraiche, vin, peppar, senap, vitlök och soja i pannan. Låt koka ihop någon minut. Rör ner persiljan.
Servera med klyftpotatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar