Oemotståndliga!
Kladdkakemuffins (ca 20 st)
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör
Fyllning:
100 g smör
4 msk strösocker
2 tsk vetemjöl
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1. Vispa ägg och socker vitt och luftigt med elvisp.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
3. Tillätt till sist det smälta smöret och blanda till en jämn smet.
4. Fördela smeten i muffinsformar.
5. Grädda i 160 grader i ca 15 minuter.
6. Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull och låt koka ihop i 10 minuter.
7. Ta ut muffinsarna och häll direkt på fyllningen i fördjupningen. Låt svalna.
Förvara muffinsarna i frysen och ta fram 10-15 minuter innan de ska ätas så blir de perfekta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar