Rice krispiestårta
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies
Kräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
4 dl vispgrädde
1/2 hackad dubbeldaim
1. Vispa äggvitorna hårt. Vispa ner sockret, lite i taget. Blanda försiktigt i Rice krispies.
2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
3. Grädda i 125 grader 60-75 minuter. Låt svalna.
4. Koka ihop äggulor, strösocker, vetemjöl och grädde tills det tjocknar. Tag av från plattan och rör ner smör och vaniljsocker.
5. Dela den avsvalnade marängen i två lika stora delar. Bred krämen på den ena halvan och lägg den andra halvan över.
6. Vispa grädden och bred den över tårtan. Strö över hackad daim.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar