Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

fredag 24 maj 2013

Godaste havrepajen

Det här är min favoritpaj alla kategorier. Den går supersnabbt att göra, man kan använda vilka frukter eller bär man vill och den är självklart fantastiskt god!

Havrepaj ("man tager vad man haver")
125 g smör eller margarin
3 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Exempel på fyllning:
Äpplen + kanel
Rabarber + socker
Blåbär
Vinbär

1. Smält matfettet i en kastrull. 
2. Rör ner havregryn, socker, vetemjöl och bakpulver direkt i kastrullen.
3. Platta ut hälften av smuldegen i botten på en smord pajform.  
4. Lägg på valfri fyllning.
5. Smula resten av degen över fyllningen. 
6. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. 

Servera med vaniljsås eller vaniljglass!

2 kommentarer:

  1. Testa receptet nu, hoppas de blir gott :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt, hoppas att pajen blev lyckad!

      Radera