Banankaka med chokladfrosting
2 stora bananer (gärna övermogna)
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 dl mjölk
Chokladfrosting:
50 g mjukt smör
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost
2 msk kakao
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner blandningen i äggsmeten.
4. Mosa bananerna och rör ner dem tillsammans med smöret och mjölken. Blanda försiktigt till en jämn smet.
5. Smörj en rund form med löstagbar kant och bröa den med kokos. Häll i smeten.
6. Grädda i 175 grader 40-50 minuter. Låt svalna.
7. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt med elvisp.
8. Bred frostingen över kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar