Den här desserten innehåller bara tre ingredienser och är väldigt enkel att göra. Den är knäckig men ändå len och god i smaken. Mums för alla glassälskare!
Parfait med mandelkrokant
1 1/2 dl strösocker
100 g sötmandel
3 dl vispgrädde
1. Smält sockret i en stekpanna på medelstark värme. Skaka pannan då och då men rör inte.
2. Hacka under tiden mandeln ganska grovt.
3. Rör ner mandeln i det smälta sockret som ska vara ljusbrunt i färgen. Rör så att det blandas och häll upp massan på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
4. Kör krokanten kort i matberedare, stöt i mortel eller hacka med kniv. Den ska bli hackad men inte alltför pulvriserad.
5. Vispa grädden löst. Blanda ner krokanten i grädden. Häll smeten i 6 portionsformar eller i en stor form. Ställ i frysen i minst 3 timmar. Ta fram parfaiten en stund före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar