Limpa med vetekli
25 g jäst
1 dl mjölk
2 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl vetekli
1 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
ca 2 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke. Värm vätskan till 37 grader, häll den över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen smidig.
3. Jäs degen under bakduk i ca 40 minuter.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en limpa. Lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt.
5. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
6. Sätt in brödet i 250 graders ugnsvärme. Spraya in lite vatten i ugnen för att få en knaprig skorpa på brödet. Sänk värmen efter 5 minuter till 200 grader och grädda i ytterligare ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar