De här mumsbitarna smakar nästan som godiset Co-Co. Det är en kombination av choklad och kokos när den är som bäst!
Chokladrutor med kokostosca
Chokladkaka:3 dl strösocker
1 dl kakao
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
175 g smält margarin
Kokostosca:
50 g margarin
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl strösocker
200 g kokosflingor
1. Vispa ägg och socker vitt och krämigt.
2. Rör ner övriga ingredienser till chokladkakan.
3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och häll i smeten.
4. Grädda kakan i 175 grader i 25-30 minuter. Den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
5. Gör kokostoscan: Smält margarin, sirap, grädde och socker i en kastrull och koka i ca 5 minuter. Tillsätt kokosflingorna och låt koka upp.
6. Häll kokostoscan över kakan och grädda i ytterligare 10 minuter.
7. Låt svalna och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar