God vegetarisk lasagne som jag komponerade ihop utifrån vad som fanns hemma. Perfekt om man har grönsaker som börjar bli dåliga, släng ner dem i en lasagne och vips så har du en smarrig middag!
1 zucchini
2 morötter
8 champinjoner
200 g fryst bladspenat, tinad
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
Blad från 1/2 kruka basilika
8-10 lasagneplattor
ca 150 g riven ost
Svarta oliver
1. Skär zucchinin i skivor och stek dem i olja på båda sidor i en stekpanna.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten, mjölk, salt, socker och peppar. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt strimlade basilikablad.
3. Skär morötter och champinjoner i skivor. Bryn lätt i stekpannan.
4. Krama ur vätskan ur bladspenaten.
5. Täck botten på en ugnsfast form med tomatsås. Lägg på ett lager lasagneplattor och ovanpå dem bladspenat, morot, champinjoner och zucchini. Upprepa så att det blir tre lager. Avsluta med sås, strö över oliver och toppa med riven ost.
6. Gratinera i 225 graders ugnsvärme i 30 minuter.
Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar