Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

fredag 5 april 2013

Fröknäcke med majsmjöl

Knäckebröd med frön och majsmjöl som trots nyttigheterna är så gott att man kan äta det som snacks!

Fröknäcke med majsmjöl
2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solroskärnor
1/4 dl pumpakärnor
1/2 dl raps- eller olivolja
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 tsk flingsalt

1. Blanda alla ingredienser utom flingsalt i en bunke och rör ihop ordentligt.
2. Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper och platta till den så tunt som möjligt. Det går lätt och kladdfritt om man lägger ett bakplåtspapper över och trycker eller kavlar ut degen tunt över plåten.
3. Strö över flingsalt och tryck fast det lätt.
4. Grädda i 150 grader ca 1 timme. Låt svalna och bryt i bitar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar