Smarrig smörgåstårta som jag överraskade Erik med när han hade varit borta på kurs i några dagar. Det roliga med smörgåstårta är att man kan fylla och garnera den med det man själv gillar. I den här tårtan använde jag skagenröra och leverpastej, vilket är en oväntat god kombination.
Smörgåstårta med skagenröra och leverpastej
1 förpackning formfranska (27 skivor)
Mjölk
Fyllning 1:
200 g skagenröra
1-2 dl creme fraiche
1/2-1 dl majonnäs
Fyllning 2:
200 g bredbar leverpastej
ca 1/2 dl bostongurka
ca 1 dl mjölk
Garnering:
Ca 3 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
Gurka
Cocktailtomater
Ostskivor
Rökt skinka i skivor
Mandarinklyftor
Syltlök
Svarta oliver
Vindruvor
Machesallad
1. Skär bort kanterna på brödskivorna och lägg ut 9 brödskivor på en skärbräda eller bricka. Pensla med mjölk.
2. Blanda ihop ingredienserna till fyllning 1 och fyllning 2 till bra och bredbar konsistens.
3. Bred ut fyllning 1 på brödskivorna. Täck med ett lager brödskivor och pensla med mjölk.
4. Bred ut fyllning 2 och täck med de återstående brödskivorna.
5. Blanda ihop creme fraiche och majonnäs och bred ut röran tunt över hela smörgåstårtan.
6. Garnera med gurkskivor runt kanterna och övrig garnering ovanpå tårtan enligt bilden eller efter egen fantasi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar