Kardemummaskorpor (ca 30 st)
2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
2 1/2 msk vispgrädde
Garnering:
Råsocker
Hela kardemummakärnor
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt smöret i bitar och nyp ihop till en smulig deg eller kör i matberedare.
3. Häll i grädden och blanda snabbt ihop till en deg.
4. Stöt kardemummakärnorna i en mortel och blanda ihop med råsocker i en skål.
5. Rulla kulor av degen, ca 2 cm i diameter.
6. Doppa kulorna i socker- och kardemummablandningen.
7. Lägg kulorna ganska glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till något.
8. Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar